Prijateljska utakmica

Borussia bolja od Chieva, Zukanović igrao 45 minuta

Edmir Škorić

Borussia Dortmund i Chievo odigrali su u Austriji prijateljsku utakmicu, a Nijemci su, nekako i očekivano, ostvarili pobjedu (1:0).

Njemački klub je u sklopu priprema odmjerio snage sa italijanskim klubom. Dortmunđanima je pobjedu omogućio Pierre-Emerick Aubameyang.

Aubameyang je pobjednički gol postigao u 72. minuti, a imao je i ranije jednu šansu. Golu Borussije su prijetili Mitsuru Maruoka, Perparim Hetemaj i Dario Danielli. 

Drugih 45 minuta za tim iz Verone odigrao je i bh. reprezentativac Ervin Zukanović, dok je za Borussiju nastupao Ciro Immobile, Italijan koji je stigao iz Torina ovog ljeta kao zamjena za Roberta Lewandowskog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.