Mladost - Borac 2:0

Borac razočarao na startu, Dabić srušio Banjalučane

Fudbaleri Mladosti iz Velike Obarske već na startu nove sezone Premijer lige ostvarili su izuzetno važnu pobjedu. Izabranici Dušana Jevrića rezultatom 2:0 u Bijeljini su porazili Borac iz Banja Luke. 

Mladost je zaprijetila već nakon pet minuta igre, a nadomak pogotku bio je Ristić. Nešto kasnije uzvratio je Joco Stokić, ali se rezultat nije mijenjao.

Nakon dvadeset minuta igre semafor je pokrenut, brzu akciju izveli su domaći igrači, a uloga egzekutora pripala je Dabiću koji je pogodio suprotni ugao gola Borca za 1:0.

Sjajni Dabić pola sata prije kraja utakmice svojim drugim pogotkom riješio je pitanje pobjednika na današnjem meču. Dabić je sjajan prodor krunisao lob udarcem za oduševljenje domaćih navijača.

Mladost - Borac 2:0 (Dabić 21, 68)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

MLADOST: Mišić, Dabić, Zelić, Savić, Ramić, Trifković, Vasić, Komarčević, Ristić, Vuković, Jevtić.

BORAC: Avdukić, Pilipović, Jevtić, Malbašić, Žižović, Predragović, Dujaković, Stokić, Đajić, Grujić, Radinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.