I jedni i drugi još bez pobjede

Zvijezdi vrijedan bod u Zenici, igrači Čelika izviždani

E. Škorić

Duel Čelika i Zvijezde, ekipa koje su loše otvorile novu sezonu u Premijer ligi, završen je podjelom bodova (1:1).

Zvijezda je prva zaprijetila u sedmoj minuti. Čović je poslao dugu loptu, Diatta s deset metara puca pored gola domaćih. Čelik u prvih pola sata nije uspijevao da zaprijeti Zvijezdi, pa su domaći navijači počelo skandirati “Uprava napolje”.

Gosti iz Gradačca u 37. minuti dolaze do vodstva. Alibašić je sjajno proigrao Stojanova, koji je izbjegao ofsajd zamku, obišao Hinovića i loptu plasirao u mrežu.

Nisu dugo gosti slavili, a Čelik je izjednačio. Dvije minute nakon gola Stojanova, Osmanagić je izveo skraćeni korenr, a Kojić glavom zabija za 1:1, što je bilo sve u prvom dijelu. 

U nastavku terenska incijativa Čelika, koji je svim silama pokušavao da dođe do prve ovosezonske pobjede. Imali su domaći sjajnu šansu u 61. minuti. Simić je povukao kontru, proigrao Ribića, koji izlazi sam pred Brkića, ali ne postiže gol.

Mogao je to kazniti Stojanov, koji je u 63. minuti opet izašao sam na Hinovića, opet ga je obišao, a ovaj put njegov udarac je s gol-linije zaustavio Kazazić. Čeliku je ovo drugi bod, baš kao i Zvijezdi, koja definitivno može biti sretnija zbog današnjeg remija.

Čelik - Zvijezda 1:1 (Kojić 39/ Stojanov 37)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik: Hinović, Kazazić, Dedić, Osmanagić, Selimović, Kojić, Simić, Bureković, Vukušić, Mišić, Bašić.

Zvijezda: Brkić, Adam, Islamagić, Gadžo, Ordagić, El. Čolić, Alibašić, Stojanov, Jovanović, Diatta, Čović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.