Gambrinus liga Češke

Teplice srušile lidera, asistencija Aidina Mahmutovića

Prvi trijumf sezone ostvario je tim Teplica danas na domaćem terenu protiv Slavije iz Praga rezultatom 2:1. 

Tim naših Admira Ljevakovića i Aidina Mahmutovića poveo je u 12. minutu preko Litsingija nakon asistencije našeg Mahmutovića. Šest minuta kasnije za 2:0 pogodio je Nivaldo.

Gosti su do kraja uspjeli smanjiti na 2:1, a pogodak je u sudijskoj nadoknadi vremena postigao Skoda. Slaviji je današnji poraz bio prvi u sezoni nakon tri pobjede. 

Admir Ljevaković na terenu je proveo svih 90 minuta, dok je Aidin Mahmutović zamijenjen u 64. minutu. Klub iz Praga i dalje je lider na tabeli sa devet bodova, dok su Teplice devete sa pet bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.