Hoće li Salihović ponovo slaviti?

Pred derbi 22. kola Bundes lige

Salihović starter, Vrančić na klupi

Derbi 22. kola Bundeslige, sutra (subota) igra se na Signal Iduna Parku u Dortmundu, a sastaju se domaća Borusija i Hofenhajm. Oba kluba, u prošlom kolu su remizirala pa je ovo prilika za „popravni“.

Borusija je, u srijedu, imala neuspjelu „generalku“ protiv Fortune iz Dizeldorfa (1:2) pa trener Klop ima nove glavobolje pred dolazak Salihovića i saigrača. Na ovoj utakmici u tim se nakon teže povrede vratio Dede ali neće biti u kombinaciji za subotnji meč. Na klupi će sjediti Bosanac Damir Vrančić koji je protiv Fortune igrao drugo poluvrijeme. Klopu će nedostajati još i Boateng, Li, Humels i Blažikovski.

Osim povreda Ibiševića i suspendovanog kapitena Kompera ( pet žutih kartona ), tokom sedmice se na povredu žalio golman Hidebrand a pod znakom pitanja je i nastup Obasija. Tu nije kraj mukama trenra Ragnika jer klub potresa doping afera jer su Andreas Ibersberger i Kristof Janker bili pozitivni na doping testu nakon utakmice, 20. kola u M' gladbahu ( 1:1). Međutim, oba ova igrača bit će u konkurenciji za subotnju utakmicu jer se čeka potvrda prvih nalaza. Naš reprezentaivac Sejad Salihović bit će u početnoj postavi Hofenhajma.

Sjajni Ibišević
Da naše čitatelje podsjetimo na rezutlat iz prvog dijela sezone kada je briljirao naš Vedad Ibišević. Utakmica je igrana 21.9. 2008. a uvjerljivu pobjedu od 4:1 slavio je debitant u BL, tim iz Hofenhajma. Tvorci pobjede „plavo – bijelih“ bili su naši reprezentativci Vedad Ibišević i Sejad Salihović. Ibišević je postigao dva gola (5. i 47. minut) a Salihović je postigao prelijep gol iz slobodnjaka u 25. minuti.
Ibišević je dobio ocjenu 1 i treći put se u pet kola našao u „Timu kola BL“ dok je Salihović za svoju izvedbu na toj utakmici zaradio 2.
Prema najvama, ekipe bi na Signal Iduna Park trebale istrčati u sljedećim sastavima:
Borussia: Vajdenfeler – Ovomojela, Subotić, Santana, Šmelcer – Kel – Tinga, Kringe – Hajnal – Frej, Valdez ( Zidan )
Klupa: Cigler. Vrančić, Sahin, Kulman, Hunmaer i Ozeckin
Hoffenheim: Hildebrand ( Has ), Bek, Jasle, Vorsah, Ibersberger – Luis Gustravo – Vejs, Karlos Eduardo, Salihović – Sanogo, Ba
Klupa: Has (Ockan), Nilson, Teber, Janker, terazino, Velington i Obasi?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.