Foto: EPA.eu

Počasni predsjednik Bayerna

Beckenbauer: Khedira se može uklopiti u svaku ekipu

Franz Beckenbauer, počasni predsjednik Bayerna, njemačkog rekordera po broju osvojenih šampionskih titula, spomenuo je reprezentativca Njemačke i fudbalera Real Madrida kao moguće pojačanje Bayerna.

"Khedira se može uklopiti u svaku ekipu, čak šta više mislim da bi na odlično odgovarao. Na poziciji 'šestice'on je nevjerovatno jak. Zajedno sa Schweinsteigerom ili Lahmom, to bi izgedalo perfektno", rekao je popularni Kaiser u za Sport-Bild u srijedu. 

Bavarci su nakon povrede križnih ligamenata Javija Martíneza i dugod odusustva Thiaga Alcanare, te povrede Bastian Schweinsteigera u potrazi za kvalitetnim rješenjima u defanzivi veznog reda. 

Fudbaler koji je sa Njemačkom postao ovoga ljeta svjetski prvak je protekle noći sjedio na klupi u remiju Reala i Atletico Madrida u okviru prve utakmice španskog Super Kupa.

Iako je Bayern na blizu dogovora sa Benatijom iz Rome, Bavarcima ne bi trebalo predstavljati problem platiti dva itekako kvalitetna vezna igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.