Denis Sadiković nakon poraza

"Vjerovatno više neću biti trener Slobode"

Porazi su sastavni dio sporta. Događaju se i kada igrate puno bolje. Naravno kada igrate veoma loše porazi su neminovnost. Sloboda je u 4. kolu Premijer lige BiH odigrala najslabiju partiju od povratka u Premijer ligu BiH. 

Poraz je zaslužen, pouke se moraju izvući. Ali...

"Poraz od Širokog Brijega možda je došao u dobrom trenutku, na početku sezone, kako bi nam svima otvorio oči. Mi imamo taj igrački kadar koji imamo i sigurno je da nemamo kvalitetu da se sa svakomo ekipom možemo nositi. Široki je bio bez sumnje bolji protivnik, pokušao sam sa imjenama u drugom dijelu promijeniti odnos snaga, ali nas je primljeni pogodak dotukao", kaže Denis Sadiković.

Nakon toga igrači, ali ponajviše Sadiković bili su izloženi zvižducima i neugodnim povicima sa tribina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ja sam od prvog dana u svojoj Slobodi u svom gradu dočekan kao crna ovca. Ja sam bio problem i kada smo pobjedili Čelik. Ako je Denis problem, evo ja sutra neću biti trener Slobode. Jednostavno jako je teško raditi u ovakvoj situaciji gdje trošim svoje zdravlje i zdravlje svoje porodice. Imam i ja svoje dostojanstvo, znam koliko sam dao Slobodi. Ničim ne pravdam ovaj poraz, ali vjerovatno neću biti više trener Slobode", zaključio je Sadiković.

Sloboda u narednom kolu igra sa Slavijom, a onda slijedi pauza, odnosno domaći meč sa Zrinjskim naredne subote prolongiran je za 24. septembar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.