Foto: EPA

Švicarac hvali Bavarce

Hitzfeld: Pep će donijeti još mnogo uspjeha Bayernu

Midhat Šljivak

Nekadašnji trener minhenskog Bayerna Ottmar Hitzfeld smatra kako će Pep Guardiola u narednim godinama donijeti još mnogo uspjeha.

Španski stručnjak je u prvoj sezoni na klupi bavarskog giganta osvojio Bundesligu i Kup, a Hitzfeld smatra kako je Guardiola pravi čovjek za Bayern i da slijede godine novih uspjeha minhenskog kluba. 

"Uvjeren sam da će Guardiola ostati u Bayernu još nekoliko godina i da će biti veoma uspješan. Iz kluba stalno ponavljaju kako ga nikad neće otpustiti i to daje jasan znak da je njegova pozicija stabilna. Uspjeh uvijek dodatno osnaži trenerovu poziciju u klubu, ali imam osjećaj da su Bayern i Guardiola na istom nivou. Bayern treba trenera poput njega, iako mnogi tvrde suprotno", rekao je Hitzfeld.

Bayern je novu sezonu u Bundesligi otvorio pobjedom nad Wolfsburgom od 2:1...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.