Zainteresovani za napadača

Juventus stupio u pregovore sa Unitedom oko Chicharita

Engleski i talijanski mediji danas donose vijest da je Juventus stupio u pregovore sa Unitedom oko dovođenja napadača Crvenih đavola u Torino.

Radi se o Javieru Hernandezu Chicharitu, koji se sada nalazi na meti Juventusa nakon što im je dovođenje Podolskog na posudbu dovedeno u pitanje. Budući da je u Arsenalu situacija sa napadačima krajnje alarmantna zbog toga što su povrijeđeni Giroud, Sanogo i Walcott, Arsene Wenger sada ne želi pustiti Podolskog iako je to bilo predviđeno.

Zato su se u Torinu odlučili pokušati dovesti meksičkog reprezentativnog napadača u svoje redove. Chicarito nije u prvom planu u Unitedu već neko vrijeme, a Van Gaal ga namjerava koristiti u utakmicama manje važnosti za tim sa Old Trafforda. 

Navodi se i da bi Chicarito možda mogao biti upleten u transfer Artura Vidala u Manchester United, što nije nerealna opcija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.