Foto: EPA.eu

U 34 meča nikad nije slavio

Negativni rekord Fredija Bobića protiv Bayerna

Ime Fredija Bobića, nekadašnjeg fudbalera Stuttgarta, a sada sportskog direktora kluba iz grada automobila" vezano je za jedan od najnegativnijih rekorda Bundeslige.

Naime, nekadašnji napadač kluba sa Mercedes-Benz-Arene nikada toko svoje karijere nije savladao Bayern. Niti kao igrač, niti kao sportski direktor Bobić nije uspio upisati ni jednu pobjedu nad najvećim njemačkim klubom.

U 34 susreta sa bavarskim fudbalskim gigantom i aktuelnim šampionom Njemačke Bobić ima omjer od 23 poraza i 11 remija, a slast pobjede nad Bayernom nije iskusio niti u ijednom dresu bundesligaških klubova, iako je igrao za Stuttgart, Borussiju Dortmund, Hannover i Herthu.

Možda mu se ovoga vikenda konačno osmjehne sreće, obzirom da u subotu Švabe gostuju na Allianz-Areni. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.