Foto: EPA

Bivši predsjednik Reala Ramon Calderon

"Ronaldu je dosta Perezove politike, vraća se u United"

Midhat Šljivak

Bivši predsjednik Real Madrida Ramon Calderon vjeruje kako će prva zvijezda Kraljeva Cristiano Ronaldo napustiti klub i da će se vratiti u Manchester United.

Portugalski velemajstor je 2009. godine stigao u Real za rekordnih 80 miliona funti, a sa kraljevskim klubom je osvojio prvenstvo, Ligu prvaka i dva trofeja Kupa Španije.

Ipak, Ronaldo je sve više nezadovoljan u Realu, a Calderon vjeruje kako se bliži njegov kraj u dresu prvaka Evrope...

"Dosta mu je politike predsjednika kluba Florentina Pereza. Kada je stigao u klub, mislio je da će imati dobar odnos s Arjenom Robbenom, ali on je prodat. Prošle sezone su prodali Gonzala Higuaina i Mesuta Ozila, što se Ronaldu nije dopalo. Sve je kulminiralo prodajom Xabija Alonsa i Angela Di Marije", istakao je Calderon.

Engleski mediji pišu da bi se na kraju ove sezone Ronaldo mogao vratiti u United u transferu vrijednom 60 miliona funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.