Damir Mirvić

Damir Mirvić iz Belgije tvrdi

Belgijanci se najviše boje naših navijača

Damir Mirvić, stoper koji je za naš nacionalni tim debitovao prošlog mjeseca u Rijeci, a koji nosi dres belgijskog Roeselarea, tvrdi da se Belgijanci uoči našeg gostovanja bh. tima u Genku najviše boje naših navijača.

U razgovoru za Dnevni avaz Mirvić je istakao da se u Belgiji prati dešavanje u našem taboru.

„Odmah su se ovdje prenijele vijesti o povredama Sejada Salihovića i Kenana Hasagića. Na televiziji je emitovan poseban prilog o Salihoviću. Prati se sve što se dešava kod nas. Polako se pumpa atmosfera uoči 28. marta i utakmice u Genku“, izjavio je Mirvić za Avaz, dodavši:

„Može se slobodno reći da se Belgijanci najviše boje naših navijača. Svježa su sjećanja sa utakmice u Briselu kada je 15.000 navijača bodrilo BiH. Strahuje se da će se reprezentacija BiH osjećati kao domaćin u Genku. Istina je da se boje i nereda. Već se odavno zna da će naši navijači imati poseban tretman u Genku i da će im kretanje biti ograničeno. Ali, najviše se ističe činjenica da će 3.800 naših navijača sigurno nadglasati domaćine.“

Problema s povredama imaju i Belgijanci. Posljednja nedaća za njih je stigla iz Holandije.

„Povrijedio se stoper Jan Vertonghen. Prema prvim dijagnozama, pukla mu je zadnja loža i vjerovatno neće biti spreman za utakmice protiv nas. Piše kako se belgijski selektor Rene Vandereycken nada kako će ovaj mladi igrač ozdraviti i biti na raspolaganju reprezentaciji“, prenosi Mirvić.

Mirvićev Roeselare bije grčevitu bitku za opstanak u belgijskom prvenstvu. U narednom kolu dočekuju Mouscron, klub koji može biti ključ opstanka Roeselarea, ali i Dendera, gdje igraju naši Smajić, Aganović i Zukanović.

„Mouskron je pred bankrotom. Do petka moraju pronaći dva miliona eura kako bi dobili licencu i mogli igrati utakmicu protiv nas u subotu. Ako ne skupe, automatski ispadaju i svim klubovima se brišu rezultati iz utakmica protiv njih. To bi pogodilo Dender, koji će na taj način ostati bez tri osvojena boda u duelu s tom ekipom. Ako Mouscron bude izbačen, tražio bi se još jedan direktan putnik u Drugu ligu. To bi, najvjerovatnije, bili Tubiz ili Mons. Također, još dvije ekipe će opstanak tražiti kroz baraž“, govori Mirvić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.