Široki slavio

Lagana pobjeda Širokog protiv Mladosti

Midhat Šljivak

Fudbaleri Širokog Brijega savladali su danas u 8. kolu Premijer lige BiH kao gosti ekipu Mladosti rezultatom 2:0. 

Već nakon četiri minute igre Široki je poveo. Ćorluka je dobro centrirao, a Jure Ivanković sa desetak metara pogađa za prednost gostiju od 1:0.

Mirno je Široki igrao u ostatku prvog poluvremena. Kontrolisali su potpuno igru, te domaćem timu nisu dozvoljavali da se previše razmaše, te se na odmor otišlo minimalnim vodstvom Širokog od 1:0. 

Nastavak susreta donio je nekoliko prilika na obje strane. Međutim, iskustvo Širokobriježana je presudilo, pa je pogotkom Wagnera u 66. minuti Široki došao do nova tri boda i ostanka na vrhu tabele nakon osam kola.

Premijer liga BiH, 8. kolo:

Mladost - Široki Brijeg 0:2 (Ivanković 4', Wagner 66')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

MLADOST: Mišić, Dabić, Zelić, Savić, Ramić, Trifković, Vasić, Komarčević, Ristić, Jevtić, Mazić.

ŠIROKI: Soldo, Pandža, Ivanković, Zakarić, Wagner, Ćorluka, Buhač, Brekalo, Plazonić, Ljubić, Marković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.