Post festum osmog kola PL BiH

Sarajevu gradski derbi, trijumf lidera, poraz prvaka

Za nama je osmo kolo BHT Premijer lige BiH koje nije obilovalo iznenađenjima. Derbi kola igrao se u Tuzli, a osim stiče se dojam neminovne mračne strane koju je imao, ponudio je tri pogotka i kvalitetno drugo poluvrijeme koje je pokvario tek višeminutni prekid zbog divljanja navijača.

Željezničar je ostvario trijumf rezultatom 2:1 i zadržao priključak za liderom Širokim Brijegom. U drugom derbiju kola, aktualni prvak Zrinjski doživio je poraz u Banjoj Luci od Borca i tako ostao na minus četiri u odnosu na Široki Brijeg koji diže svoju formu i koji je zasluženo lider nakon osam kola.

Konačno je trijumf nakon četiri uzastupna remija ostvario tim Sarajeva. Briljantno prvo poluvrijeme protiv Olimpica uprskano je u drugom, ali pobjeda nije dolazila pod znak pitanja.

Važnu pobjedu ostvario je Travnik u komšijskom derbiju protiv Čelika, dok je trijumf Veleža nad Slavijom u Mostaru bio stvar rutine.

Jako važan bod osvojio je Vitez na gostovanju kod Drine, odnosno Radnik kod Zvijezde u Gradačcu. Zmajevi su nakon osam kola zasluženo fenjeraš na tabeli, a ni dolazak novog trenera nije promijenio nedostatke u igri tima sa Banja Ilidže koji je za sad prvi kandidat za napuštanje Premijer lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.