Derbi je nešto posebno

Obad: Gol protiv Zrinjskog mi je najdraži trenutak karijere

Adis Obad i danas, pet godina nakon što je okončao igračku karijeru ljubimac je Veležovih navijača.

Obadove majstorije i privrženost Veležu svi kojima je crvena boja na srcu ne zaboravljaju tek tako. Fudbaler koji je igrao sa uspjehom u drugoj ligi Njemačke, pa kasnije i Željezničaru posebno izdvaja utakmice igrane protiv Zrinjskog.

“Za mene je to bila i ostala utakmica godine. Derbi je poseban iz mnogo razloga, a iako sam igrao na većem nivou od Premijer lige, pa bilježio i nastupe za reprezenetaciju, gradski derbi protiv Zrinjskog ipak je nešto posebno. Tako razmišlja gotovo svaki igrač rođen u Mostaru,” kaže Obad.

“Postigao sam tokom svoje karijere veliki broj golova, ali se jedan pogodak posebno izdvaja. U Premijer ligu smo se vratili 2006. godine i nakon tri godine posta ponovo smo imali gradski derbi. Prvi domaćin bili smo mi, Zrinjski je bio aktualni prvak, ali smo smogli snage i pobijedili u utakmici za fudbalske anale. Stadion je bio krcat, mi smo na vrijeme poveli i uspavali se, a onda je pet minuta pred kraj Zrinjski izjednačio. Ipak, duboko u sudijskoj nadoknadi ja sam postigao pobjedonosni gol i taj pogodak je meni najdraži trenutak tokom karijere koja je trajala gotovo dvije decenije. Također, na gradskom derbiju sam se oprostio od aktivnog igranja. U 40. godini sam Pod Bijelim brijegom doživio nezgodnu povredu koljena nakon koje se više nisam vraćao aktivnom fudbalu,” dodao je Obad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.