Bavarci dali 85 reprezentativaca

Bayern, žila kucavica njemačke reprezentacije

Fudbalska reprezentacija Njemačke se na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu okitila svojim četvrtim zlatom. Iako su mnogi u redove favorita uglavnom svrstavali Španiju, Brazil, Holandiju, pa i Argentinu, Panceri su na kraju bili ti koji su podigli pehar namijenjen pobjedniku Mundijala.

Njemačka je oduvijek važila za fudbalsku velesilu, a sjajni igrači, kasniji reprezentativci stasavali su u klubovima Bundeslige i 2. Bundeslige. Upravo je zvanična web stranica najjačeg njemačkog fudbalskog ranga objavila zanimljive statističke podatke, a radi se o broju fudbalera koji su klubovi iz dva najjača njemačka fudbalska ranga dali reprezentaciji ove zemlje.

Tu je bez ikakvog premca aktuelni šampion Bayern iz čiji redova je od 1908. u dresu Elfa nastupilo 85 fudbalera, potom slijedi BVB sa 52, HSV sa 50, Schalke sa 45.

Više od 40 dala su još svega tri kluba, Stuttgart 44, Köln 42 i Werder 41.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.