Mastromarino slavio u Buenos Airesu

Pobijedio, a zamalo ga izbacili iz utrke

Argentinski atletičar Mariano Mastromarino postao je prvi domaći pobjednik maratona u Buenos Airesu od 2004., ali je malo nedostajalo da ga na putu prema pobjedi spriječe sudije koji su mislili da se radi o egzibicionistu željnom slave te su ga zamalo izbacili iz utrke.

Sudije je zbunila scena oko 37. kilometra utrke kada je Mastromarino pretekao do tada vodećeg Kenijca i prošlogodišnjeg pobjednika ovog maratona Juliusa Karingu.

" Mislili su da sam upao u utrku. Vikali su mi: 'Makni se, ne možeš ovdje ostati. Ovo je utrka, izjavio je Mastromarino za televiziju ESPN.

Ipak, sudije su ubrzo shvatili da su pogriješili i ostavili su argentinskog maratonca da nastavi put prema pobjedi za što su mu trebala dva sata, 15 minuta i 28 sekundi. Posljednji domaći pobjednik bio je Oscar Cortinez koji je slavio 2004.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.