Giovanni pogodio za River Plate

Tata Diego nakon ovoga biće ponosan na svog sina

Mladi fudbaler argentinskog River Platea Giovanni Simeone napokon se upisao u listu strijelaca u pobjedi svog kluba od 3:1 u okviru Copa Sudamericana protiv Libertada.

Devetnaestogodišnjaku koji je u igru ušao u 72. minuti bile su dovoljne četiri minute da savlada protivničkog golmana. 

Mladi Giovanni Simeone pokazao je sjajnu vještinu kontrole lopte koju je vanjskim dijelom desne noge, sa desne strane, poslao u dalji ugao protivničkog gola. Čuvar mreže Libertada nije imao nikakve šanse.

Ovaj gol sasvim sigurno se slavio i u Madridu, naime Giovanni je sin popularnog trenera Diega Simeonea koji sa dosta uspjeha predvodi Atletico Madrid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.