Nezadovoljan što je El Clasico u subotu, a ne u nedjelju

Ronaldo: Dva dana odmora znače mnogo

Veliki derbi između Real Madrida i Barcelone na rasporedu je u subotu u okviru devetog kola španske Primere na stadionu Santiago Bernabeu. 

Utakmica se igra sa početkom od 18 sati, a najbolji fudbaler svijeta, Cristiano Ronaldo istakao je kako je nezadovoljan terminom utakmice. 

"Vrhunski fudbaleri znaju da je razlika između dva i tri dana odmora velika, ali to nije opravdanje. Igrat ćemo dobro i pobijediti. Međutim trebali bi više misliti o tome, jer su 24 sata odmora više zaista mnogo," kaže Ronaldo. 

Carlo Ancelotti ga je zamijenio u drugom poluvremenu sinoćnje utakmice sa Liverpoolom u okviru Lige prvaka. Ronaldo ističe kako je to bio logičan potez trenera. 

"Nema potrebe da pričam sa Carlom, donio je pravu odluku. U subotu nas očekuje važna utakmica," rekao je nakon utakmice Ronaldo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.