Nekadašnji napadač katalonskog diva

Kodro: Moje subjektivno mišljenje je da će Barca dobiti

U okviru 9. kola španske Primere snage će na Santiago Bernabeu odmjeriti aktuelni prvak Evrope Real Madrid i trenutno prvoplasirani tim španskog prvenstva, Barcelona.

O 169. po redu El Clasicu u Primeri pitali smo i nekadašnjeg fudbalera i napadača Barcelone, a sada šefa stručnog štaba Sarajeva, Mehu Kodru.

Mostarac koji je sa dva gola obilježio jedan od duela velikih rivala priznao je naravno da u ovom slučaju ne može biti realan i objektivan, te da su njegove simpatije uvijek na strani njegove Barce.

"Vrlo je teško predviđati ishod večerašnjeg derbija. Kad pričamo o takvim derbijima, pogotovo kada pričamo o Barceloni ja sam tu subjektivan. Naravno volio bih da Barcelona dobije, volim taj način razmišljanja i način sportske organizacije. Oni imaju sjajne igrače i mogu definitivno svakoga da dobiju. U dobroj su formi i kao što znate u španskom prvenstvu nisu primili gola, a dali su ne znam koliko golova", kazao je nekadašnji fudbaler katalonskog velikana, te dodao:

"Bez obzira što se utakmica igra na Bernabeu, da je Barcelona lagani favorit. Ipak, to ništa ne znači. i Madrid ima izvanrednih igrača. Derbi se može otvoriti kako na jednu, tako i na drugu stranu. Ali, moje subjektivno mišljenje je da će Barca dobiti večeras".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.