Trener Kraljeva nakon utakmice sa Barcelonom

Ancelotti: Naša velika želja je presudila

Real Madrid je večeras u okviru devetog kola španske Primere na svom Santiago Bernabeu stadionu slavio protiv Barcelone rezultatom 3:1. 

Carlo Ancelotti istakao je nakon utakmice kako je jako zadovoljan igrom svoje ekipe, ali i da je njegova ekipa mnogo više željela trijumf. 

"Jako sam zadovoljan igrom svojih igrača. Prije svega zbog jedinstvenog pristupa i profesionalizma u njihovoj igri. Oni mogu da se prilagode i skoncentrišu na igru i prate instrukcije," kaže Ancelotti i dodaje: 

"Držali smo se svog plana igre. Ne samo u fazi napada, nego smo željeli držati posjed. Imali smo šanse da riješimo utakmicu i u prvom poluvremenu. Mislim da smo do trijumfa došli jer smo imali veliku želju da pobijedimo," kaže Ancelotti. 

"Pobjeda je važna jer smo igrali protiv jakog protivnika. Trenutno smo u jako dobroj formi, ne znam da li smo pronašli perfektnu formulu, a ako bude teških trenutaka u narednim utakmicama, neće značiti ni da smo je izgubili," kaže Ancelotti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.