ACB liga

Real siguran na Tenerifama

Midhat Šljivak

Košarkaši madridskog Reala savladali su večeras na Tenerifama ekipu Laguna Canariasa rezultatom 93:82.

Žestoko  je Real ušao u meč. Već u prvoj dionici su stvorili dvocifrenu razliku (23:9), ali se domaći tim do kraja prvog perioda uspio vratiti, te su Kraljevi nakon 10 minuta igre imali samo četiri razlike (25:21).

Međutim, Real je u nastavku kontrolisao meč. Do poluvremena su ponovo povećali prednost na dvocifrenu razliku (52:39), da bi u ostatku meča potpuno dominirali za sigurnu pobjedu.

Salah Mejri i Rudy Fernandez su vodili Real do pobjede sa po 13 poena, dok je na drugoj strani Blagota Sekulić ubacio 21 poen uz 11 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.