Kakanj brani osvojeni trofej iz prošle sezone

Finalni turnir Kupa BiH za odbojkaše

Četiri kandidata za trofej

Četiri ekipe, sarajevska Bosna Eurohaus, Lukavac, Napredak iz Odžaka, te domaćin turnira i branilac pobjedničkog pehara Kakanj, sutra će polufinalnim utakmicama početi nastup na dvodnevnom finalnom turniru završnice Kupa BiH.

Iako su favoriti Kakanjci superiorno okončali dosadašnji dio sezone bez i jednog  poraza kako u Premijer ligi BiH, tako i u najmasovnijem takmičenju sutra i u subotu, ipak, moraju biti posebno oprezni. U Kupu su iznenađenja moguća i za očekivati je da će o pobjedniku odlučivati nijanse.

«Naš cilj ove sezone je odbrana duple krune i nastojaćemo da prvi dio tog zadatka obavimo pred našom publikom. Ne zanosimo se onim što smo do sada napravili. Istina je da nismo doživili niti jedan poraz u sezoni, ali još uvijek nismo ništa osvojili, odnosno tek sada predstoji ono najvažnije za što smo radili tokom cijele godine. U svaku utakmicu moramo ući maksimalno ozbiljno. Ne smijemo pocijeniti nikoga», rekao je Edin Baković, trener Kaknja.

PAROVI I SATNICA  
U sutrašnjim (petak, 13. marta) polufinalnim mečevima finalnog turnira Kupa BiH koje se igra u Kaknju, sastaju se: Lukavac - Kakanj (17 sati), Napredak - Bosna Eurohaus (19).
Finale je u subotu u 16 sati, a biće emitovano u direktnom prenosu na BHT1.

Sarajlije su po mnogima najprijatnije ovosezonsko iznenađenje. Iako su ove sezone povratnici u bh. elitu, ligaški dio okončali su na visokom trećem mjestu, a izborili su i završnicu Kupa.

«Odlične partije koje smo pružali tokom sezone nastojaćemo krunisati osvajanjem Kupa. U polufinalu sastajemo se sa Napretkom i vjerujem da na neutralnom parketu imamo podjednake šanse», istakao je Mirsad Imširović, trener Bosne.

Prošlogodišnji finalisti igrači Napretka uoči finala Kupa susreli su se sa povredam i prehladom nekoliko standardnih prvotimaca. U Kakanj putuju najvjerovatnije bez Saše Rendića, Drage Teodorovića, Marka Marinkovića, Ante Jurića i Perice Stanića. Možda i najteži zadatak imaće Lukavčani. Federalni prvoligaši izborili su se za mjesto među četiri najbolja tima u Kupu, ali će za finale morati napraviti čudo, odnosno sutra pokušati savladati Kakanjce.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.