Denver izgubio

Dva poena Nurkića, ranjena Oklahoma iznenadila Denver

Midhat Šljivak

Košarkaši Denver Nuggetsa iznenađujuće su poraženi večeras na gostovanju kod Oklahome City Thunder rezultatom 102:91.

Iako je zbog povreda ostali bez pola tima, Oklahoma je dominirala u ovom susretu. Već nakon prve dionice su imali 12 poena prednosti (29:17), da bi s dominacijom nastavili i u drugoj četvrtini.

Nemilosrdno je Thunder punio koš Nuggetsa, pa se na poluvrijeme otišlo sa 22 poena prednosti u korist Oklahome, 55:33. 

Tijekom treće dionice Oklahoma je održavala prednost. Nisu dopustili povratak u utakmicu gostima iz Colorada, a nakon 36 minuta igre je bilo plus 20, 76:56.

Uspjeli su Nuggetsi ipak da se vrate. Nošeni sjajnim Lawsonom susret su uveli u neizvjesnu završnicu.  Ipak, Ibaka i Jones su trojkama prelomili meč, te je na kraju Oklahoma slavila pobjedu, prvu u sezoni

Jusuf Nurkić je odigrao nešto više od pet minuta, a za to vrijeme na parketu je ubacio dva poena, imao je dva skoka i jednu asistenciju. 

Nuggetsi je predvodio Lawson sa 25 poena, dok su na drugoj strani Perry Jones i Serge Ibaka ubacili po 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.