Priznao da je patio

Ribery: Djeca su me zbog ožiljka zvala Kvazimodo

Francuski fudbaler koji nastupa u Bayernu, Franck Ribery, je sa samo dvije godine imao tešku saobraćajnu nesreću , a u knjizi "Neshvatljivi Franck" napisao je da su mu zbog stotinu šavova na licu ostala tri velika ožiljka.

Bivši francuski reprezentativac Franck Ribery priznao je da su ga u mladosti druga djeca ismijavala zbog ožiljaka na licu.

"Djeca su me zvala Kvazimodo. To je stvaralo dosta problema, a sav taj bijes me nekako inspirisao da ga pretočim u igru. Bez ožiljka bio bih sasvim normalan dečko, a sada imam jak karakter i nevjerovatnu volju. Ponosan sam kada vidim kroz šta sam sve prošao. Nije bilo lako. Danas volim svoje lice i svoj život", rekao je Ribery.

Fudbaler njemačkog prvaka našao se na udaru francuske javnosti nakon odluke da poslije SP-a u Brazilu napusti nacionalni tim. Takođe, javnost mu nije oprostila ni aferu od prije nekoliko godina sa maloljetnom prostitutkom Zahijom Dehar.

"Imam osjećaj da ljudi u Francuskoj imaju želju da me stalno napadaju. Ne razumijem zašto. Nisam svetac, nisam obrazovan, ali nisam ni idiot", objasnio je fudbaler Bayerna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.