Mogli su biti saigrači u Arsenalu?

Procurila strogo čuvana tajna Topnika

Lionel Messi 2002. nije prešao u Arsenal zbog stana?

Hijerarhija klubova u Evropi, ali i u engleskoj mogla je biti bitno drugačija da je kojim slučajem 2002. godine, tada kao petnaestogodišnjak, Lionel Messi potpisao ugovor sa Arsenalom.

Naime, ovu priču prenio je britanski The Telegraph, a kao glavni čovjek iza ove konstatacije stoji Guillem Balague, španski novinar koji je prije mnogih otkrio mnoge zvučne transfere koji su se na kraju pokazali kao tačni, uključujući i onaj Cristiana Ronalda (iz Manchestera u Real Madrid).

Balague u biografiji o Argentincu tvrdi kako je klub sa Emiratesa propustio potpisati tada 15-godišnjeg klinca iz Barce. Razlog za propadanje dogovora bilo je dosta, a osim komplikacija oko radne dozvole, cijeli posao je propao i zbog zahtjeva Messijevih roditelja koji su tražili od čelnika Arsenala - stan u Londonu. 

Taj je zahtjev bio velika prepreka u oči Topnika tokom pregovora, zbog čega su Messijevi roditelji odbili prvobitnu ponudu Topnika.

Ostaje samo pitanje koliko "stanova" je Arsenal prokockao u posljednjih 12 godina?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.