Mala utjeha za Kraljeve iz Madrida

Real Madridu između 1.6 i 1.8 miliona eura za Modrića

Real Madrid ostao je bez Luke Modrića naredna tri do četiri mjeseca. Hrvatski veznjak povrijedio se na suretu protiv Italije u dresu reprezentacije Hrvatske. 

Real Madrid će za povredu Luke Modrića od FIFA-e dobiti između 1.6 i 1.8 miliona eura. Modrić se povrijedio tokom zvaničnog FIFA-inog termina, a po specijalnom programu FIFA-e klubovi čiji se igrači povrijede duže od 28 dana dobijat će odštetu od krovne kuće fudbala. 

Maksimalan iznos FIFA-ine odštete je 20.548 eura dnevno od 29. dana povrede, za igrače koji imaju maksimalan ugovor, od 7.5 miliona eura brutto godišnje. Obzirom da Modrić sa Realom ima i veći ugovor, FIFA će Kraljevima isplatiti između 1.6 i 1.8 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.