Foto: epa.eu

Nakon teškog loma zgloba

Philipp Lahm uspješno operisan

Kapitenu minhenskog Bayerna Philippu Lahmu uspješno je operisan skočni zglob koji je u utorak slomio na treningu svoga kluba.

Lahm, koji će zbog ove povrede najmanje tri mjeseca biti odsutan sa terena, a narednih nekoliko dana provesti će u bolnici. 

"Lahmu je povrijeđeni zglob fiksiran šarafom i pločicom, i on će morati da ostane u bolnici nekoliko dana", saopšteno je iz redova aktuelnog šampiona Njemačke. 

Kapiten Bavaraca je tako postao osmi povrijeđeni fudbaler u sastavu Pepa Guardiole. Prethodno je španski stručnjak zbog povreda lišen usluga Alcantare, Martineza, Badstubera, Pizzara, Alabe, te dvojice golmana Reine i Starkea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.