San Jose minimalno protiv Anaheima

NHL sezona

Sharksi minimalno, Detroit ubjedljiv

San Jose Sharks slavili su minimalnu pobjedu nad Anaheim Ducksima čime se održali korak sa Detroitom na čelu NHL-a. Gol odluke postigao je Travis Moen, do nedavno igrač Anaheima.

Detroit Red Wingsi su se osvetili Columbusu za težak poraz od prije sedam dana kada je bilo 2:8. Aktuelni prvaci jedva su čekali da meč počne i silovito su krenuli od starta. Prvi gol djelo je Hosse, da bi mrežu protivnika pogodio i Kronwall.

Krajem drugog perioda “zabio” je i Samuelsson, da bi Franzen sredinom posljednje trećine postavio konačan rezultat.

Rangersi su nadigrali Flyersi u meču koji je odlučivao putnika u play-off. Bilo je 4:1, a sve što je Philadelphia imala je 1:1, na početku drugog perioda.

Utakmicu sa najviše golova odigrali su Pittsburgh i Boston Bruinsi koji gube korak za vodećim dvojcem. Bilo je 6:4 za preporođene “pingvine”. Chris Kunitz bio je junak meča sa tri gola. Za konačnih 6:4 pogodio je Jordan Staal.

Rezultati
NY Rangers - Philadelphia 4:1, Pittsburgh - Boston 6:4, Columbus - Detroit 0:4, St. Louis - Minnesota 5:3, Anaheim - San Jose 0:1, Vancouver - Colorado 4:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.