Bh. centar dobija malu minutažu

Denver pregazio Phoenix, Nurkić igrao šest minuta

Košarkaši Denver Nuggetsa pregazili su na svom terenu Phoenix Suns rezultatom 122:97, a slast pobjede osjetio je i Jusuf Nurkić.

Naš centar je ponovo imao malu minutažu. Nurkić je odigrao šest minuta i za to vrijeme je uspio sakupiti po jedan skok, asistenciju, ukradenu loptu i blokadu. Nurkić je na teren izašao već onda kada je sve bilo gotovo i kada se znalo koji će tim slaviti pobjedu.

Kada je riječ o samoj utakmici, sve je bilo jasno još do poluvremena. Denver je igrao sjajno i došao je do ogromne prednosti od devetnaest razlike u prve dvije dionice. Ostatak utakmice bio je formalnost, pa su domaći u efikasnoj partiji slavili sa 122:97.

Najefikasniji pojedinac susreta bio je Afflalo sa 22 ubačena poena. Goste je predvodio Bledsoe sa 16, dok je Goran Dragić ubacio 7 poena.

NBA

Denver Nuggets - Phoenix Suns 122:97

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.