Novi sponzor, nova pojačanja

Emirates dao krila Milanu, žele dovesti Luiza Adriana

Edmir Škorić

Jedna od želja čelnika Milana je sjajni brazilski napadač Luiz Adriano.

Potpisavši novi ugovor s kompanijom Emirates, Milan će ponovo imati mogućnost da dovodi dobre igrače. Sponzori će pomoći Rossonerima da angažuju kvalitetna pojačanja.

Prije svega, Milan želi da dovede golgetera, a trenutno se razmatraju razne opcije. Jedna od želja crveno-crnih je i Luiz.

Dvadesetsedmogodišnji Brazilac blista ove sezone u dresu Šahtara i prvi je strijelac Lige prvaka. Njemu ugovor sa Šahtarom ističe narednog ljeta, pa će Rudari nastojati da ga prodaju u januaru i da na taj način zarade na transferu.

Uostalom, sam igrač želi da ode iz Ukrajine, a Milan je samo jedan u nizu velikih klubova koji su spremni da ga potpišu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.