Direktor tima sa Grbavice

Šiljak: Ova odluka je najbolja za Željezničar

FK Željezničar večeras je sporazumno raskinuo saradnju sa dosadašnjim šefom stručnog štaba, Admirom Adžemom.

Direktor tima sa Grbavice, Mirsad Šiljak, istakao je da razlog ovakvog poteza leži u činjenici da Adžem nema potrebnu profi licencu za vođenje utakmica, a uslovi NS/FS BiH to striktno zahtijevaju.

"Problem sa ovom tehničkom činjenicom nismo imali do oktobra do kada je Adžem imao uslovnu licencu koju je stekao upisom kursa za profi licencu. Međutim pooštrenim kriterijima NS/FS BiH morali smo nešto učiniti po tom pitanju. Iako su ove formalno-pravne stvari trebale biti riješene još u oktobru, nismo željeli mijenjati šefa stručnog štaba u toku sezone, tako da smo sačekali ovu prvenstvenu pauzu u kojoj će ova promjena biti najbezbolnija", kazao je Šiljak, te dodao da će se Adžem vratiti na svoju prethodnu poziciju. 

"Dogovorili smo sporazumni prekid saradnje i zaista nismo imali nikakvih problema u komunikaciji, jer smo svi svjesni da je ova odluka najbolja za Klub. Adžem će se vratiti na svoju prethodnu poziciju u Omladinskom pogonu, a Klub će nastaviti finansirati njegovu edukaciju za profi licencu", istakao je Šiljak.

Ime novog šefa stručnog štaba bit će objavljeno na vanrednoj konferenciji za medije koja će se održati u srijedu u prijepodnevnim satima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nema potrebe da odugovlačimo sa tim s obzirom da već imamo ljude koji poznaju situaciju u Klubu i ekipi. Velikih promjena u sistemu rada neće biti", zaključio je Šiljak. 

Željezničar se putem svoje službene stranice zahvalio Adžemu na doprinosu u svim rezultatima postignutim u proteklom periodu, te mu poželio mnogo uspjeha u radu sa Omladinskim selekcijama. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.