Foto: EPA

Ander Herrera tvrdi

"Nisam namještao utakmice, savjest mi je čista"

Midhat Šljivak

Vezni igrač Manchester Uniteda Ander Herrera izjasnio se da nije kriv za namještanje utakmice Real Zaragoza - Levante.

Istraga španskih vlasti pokazala je da je meč Zaragoze i Levantea u sezoni 2010/2011 namješten, a da su fudbaleri Levantea dobili 965.000 eura da izgube meč.

Među optuženim fudbalerima našao se i veznjak Manchester Uniteda Ander Herrera, ali je on porekao da je znao išta o namještanju.

"Čak 41 osoba se spominje, a među njima sam i ja. Nikad nisam, niti ću imati išta s namještanjem utakmica. Ako budem pozvan da svjedočim, rado ću se odazvati. Moja savjest je čista, volim fudbal i vjerujem u fair play", rekao je Herrera.

Zaragoza je meč dobila s 2:1, te je sačuvala status prvoligaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.