Zhang među Vukovima

Wolfsburg doveo Kineza koji je oduševio milione ljudi

Njemački Wolfsburg danas je predstavio svoje najnovije pojačanje koje dolazi iz daleke Kine.

Riječ je o 23-godišnjem mladiću po imenu Zhang Xizhe, koji je velika zvijezda u svojoj zemlji. Do sada je ovaj fudbaler nastupao za Beijing Guoan za koji je odigrao već 153 utakmice i postigao 28 golova.

Dolazak Zhanga u Wolfsburg koštao je njemački klub manje od milion eura, a transfer je burno popraćen u njegovoj domovini.

Britanski mediji prenose vijest da je čak pedeset miliona ljudi uživo pratilo njegovo predstavljanje u novom klubu! 

Zhang je četvrti Kinez koji će nastupiti u Bundesligi. Prije njega, to su učinili Hao Junmin koji je igrao za Schalke, Shao Jiayi koji je nosio dres Munchena i Energie Cottbusa te Yang Chen koji je nastupao za Frankfurt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.