EPA

Trener Real Madrida presretan

Ancelotti: Real Madrid je najbolji tim na svijetu

Fudbaleri Real Madrida na sjajan način uspjeli su okončati 2014. godinu.

Tim Carla Ancelottija u finalu Svjetskog klupskog prvenstva savladao je San Lorenzo rezultatom 2:0, a to je ujedno bio i četvrti trofej u roku od 16 mjeseci. 

"Dugo ću pamtiti ovu godinu. U prvoj sezoni s Realom sam osvojio Ligu prvaka, a sada sam postao i prvak svijeta. Čudesno!", izjavio je na kraju utakmice Ancelotti, a potom poručio da ne namjerava stati samo na tome.

"Imamo mi još dosta posla, tek smo na polovici sezone. Moramo razmišljati o budućnosti kluba. Zaslužili smo ovaj naslov, a sada mogu slobodno reći da smo najbolji tim na svijetu, u ovom trenutku", kazao je Ancelotti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.