Najbolji pojedinci 10. kola Lige 12

MVP kola Ivan Opačak iz zeničkog Čelika

Dino Kurbegović

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 10 kola Lige 12 za košarkaše, a jedina ekipa koja još uvijek nema poraza su sarajevski Sparsi. 

Izabranici trenera Marka Trbića jubilarnu 10. pobjedu u ligi ostvarili su na teškom gostovanju u Bijeljini, gdje su S zvukom sirene slavili novu pobjedu.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci 10 kola, po običaju portal www.bhbasket.ba proglasio je najbolje igrače, koji su prema njihovom mišljenju obilježili ovo kolo.

MVP kola je sjajni 33-godišnji Ivan Opačak, koji je u pobjedi Čelika nad ekipom Slobode u Zenici  rezultatom 83:75 postigao 24 poena uz 11 skokova i šest asistencija.

Osim Opačka u timu kola su još Ramo Rizvić (Kakanj), Igor Josipović (SPARS), Danilo Njegovanović (HEO) i Vojin Svilar (Mladost).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.