Da li će bosanskohercegovačke ekipe uspjeti napuniti tribine Skenderije?

Zbogom maloj dvorani

Liga 8 u dvorani “Mirza Delibašić”

Nakon izvrsne sezone u NLB ligi u kojoj su osigurali povratak drugog bh. predstavnika u reginalno takmičenje u KK Bosna ASA BH Telecom povukli su još jedan dobar potez koji će obradovati sve navijače bordo tima.

Naime, “Studenti” su sve svoje domaće utakmice bh. prvenstva prijavili u dvorani “Mirza Delibašić” i ukoliko ne bude nekih nepredviđenih dešavanja, sarajevska košarkaška publika, za razliku od ranijih godina, ovaj put neće biti “ćušnuta” u Malu dvoranu Centra Skenderija.

Nikad bolje u NLB ligi
Iako je za “studente” sezona počela sumorno i sa nizom poraza, te već na samom početku sa finansijskim, ali i igračim deficitom, bh. predstavnik ove godine poravnao je svoj najbolji rezultat u regionalnoj ligi osvojivši solidno 7. mjesto na tabeli. Ovakav rezultat Bosna je ostvarila samo u sezoni 2005/06 kada se u Sarajevu igrao Final 8, a sličan uspjeh ostvarila je par godina ranije još i Sloboda Dita, ali u sezoni kada u ligi nisu učestvovali klubovi iz Srbije i Crne Gore.
Ovo je još jedan u nizu dokaza da se i u Hamze Hume 2 konačno zrelo razmišlja, ali i velika potvrda kvalitete domaćeg prvenstva za koje ove godine s pravom možemo reći da je mnogo zanimljivije od regionalne lige. Nakon godina u kojima smo na domaće prvenstvo gledali kao na nužno zlo, a utakmice se igrale samo “pro forme” konačno ćemo Široki, Igokeu, Slobodu, Zrinjski i druge bh. klubove u Sarajevu gledati na isti način kako gledamo Cibonu, Partizan, Zvezdu, Olimpiju…

U Hamze Hume 2 uradili su svoj dio, sada je na redu publika koja bi domaćem prvenstvu mogla i trebala vratiti sjaj koji zaslužuje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.