Savladali Chicago Blackhawkse

Capitalsima pripao Winter Classic

Hokejaši Washington Capitalsa su pobjednici ovogodišnjeg NHL Winter Classica. Oni su  pred 42,382 gledalaca na stadionu Nationals Park svladali Chicago Blackhawkse sa 3-2, a pobjednički gol postigao je bivši igrač Chicaga Troy Brouwer 12.9 sekundi prije kraja.

Domaći su odlično krenuli u susret, te su svoju bolju igru okrunili golovima Erica Fehra (7:01) i Alexa Ovechkina (11:58) za vodstvo 2-0. Patrick Sharp (13:36) je vrlo brzo smanjio na 2-1, da bi Brandon Saad (23:15) početkom druge trećine vratio sve na početak.

Rezultat se potom nije mijenjao sve do same završnice, a dvoboj je odlučila kontroverzna odluka sudija koji su 1:13 minuta prije kraja susreta isključili kapitena Chicaga Jonathana Toewsa zbog navodnog povlačenja. Domaći su iskoristili igrača više za gol koji je postigao Brouwer (59:47).

Inače, dvoboj u Washingtonu odigran je u odličnim uslovima za hokej na otvorenom, po hladnom, ali vedrom vremenu, a igrači su se potrudili da i hokej bude na vrhunskoj razini.

Ovo je druga pobjeda Washingtona i drugi poraz Chicaga u Winter Classicu. Capitalsi su 2011. godine savladali Pittsburgh Penguinse u gostima 3-1, dok su Blackhawksi poraženi na svom Wrigley Fieldu 2009. godine od Detroit Red Wingsa 4-6. Rekordnu posjetu smo imali prošle godine na Michigan Stadiumu gdje su Detroit i Toronto igrali pred 105,491 gledalaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.