Liga 8 počinje dan ranije

Bosna protiv Leotara u petak

Imajući u vidu da u subotu naša fudbalska selekcija igra “susret godine” u Belgiji, prva utakmica KK Bosna ASA BH Telecom u okviru Lige 8 igraće se u petak, s početkom u 18 sati kada u dvoranu “Mirza Delibašić” dolazi trebinjski Leotar.

Tako će Ligu 8 otvoriti Bosna i Letoar, dok ostale ekipe svoje susrete igraju u subotu, a derbi kola igraće se od 19 sati u Širokom gdje stže tuzlanska Sloboda Dita.

TV prenos susreta Bosna – Leotar nije obezbjeđen, a iz tabora domaćih pozivaju publiku da podrži ekipu i u utakmicama sa manje atraktivnim protivnicima, te opravdaju imidž Sarajeva kao velikog košarkaškog centra.

U poslijednjim danima dosta se pričalo i o finansijskim poteškoćama u kojima se "studenti" trenutno nalaze, a zbog koji su negodovali i igrači koji su ostvarili izvrstan učinak u NLB ligi. Ipak, čini se da su nesuglasice razriješene, a po informacijama koje stižu iz kluba ekipa normalno treninra i priprema se za iskušenja u domaćem prvenstvu, dok je uprava na sebe preuzela obavezu da u najskorijem roku ispuni opravdane zahtjeve igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.