Počele pripreme

Velež krenuo sa radom, dva nova imena na probi

Fudbaleri Veleža današnjim treningom počeli su pripreme za proljetni dio prvenstva. 

Treneru Nedimu Jusufbegoviću odazvao se ukupno 21 fudbaler, a opravdano su odsutni bili Matijas Pejić, Jovan Blagojević i Amir Zolj koji bi se trebali priključiti do kraja sedmice.

Kada su u pitanju novajlije, nova imena na treningu Veleža su Danijel Marić i David Zovko, čiji će glavni zadatak u narednim danima biti da prezentuju svoje kvalitete stručnom štabu, a u klub se vratio Amer Mahinić koji je bio na posudbi u Čapljini. 

"U toku su razgovori sa nekoliko nama interesantnih igrača, za one pozicije koje je šef stručnog štaba rekao da mu trebaju se pojačati. Vrlo brzo će se i to riješiti. Također, u narednim danima biće još igrača na probi, a i organizovat ćemo trening utakmicu kako bi mogli jasno vidjeti njihove potencijale. Prva zvanična prijateljska utakmica je 21. januara sa GOŠK-om iz Gabele. Dva dana poslije igramo sa Željezničarom, dok 31. januara igramo sa Leotarom. Nakon toga odlazimo na pripreme u Crnu Goru, gdje je planirano da se odigraju 3 - 4 utakmice. U povratku 18. februara igramo ponovo sa Željezničarom, dok je generalka sa Širokim 21. februrara", kaže Admir Velagić, sportski direktor Veleža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.