Zeničani još čekaju na pojačanja

Pet igrača iz nižih liga na probi u Čeliku

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika od četvrtka su u trenažnom procesu, trener Elvedin Beganović zajedno sa trenerom golmana Nijazom Hrustanovićem i kondicionim trenerom Nedimom Šišićem dva puta dnevno rade s igračima, a do kraja naredne sedmice trebalo bi biti poznato i ime novog Šefa struke koji će predvoditi ekipu u nastavku sezone.

Kako smo već pisali nogometni klub Čelik je u zimskoj pauzi ostao bez Amera Osmanagića, Petra Bašića, Armina Duvnjaka, Ognjena Đelmića, dok je predsjednik kluba zbog nedolaska na prozivku suspendovao i desnog bočnog Darka Mišića.

Od pojačanja zasada ni riječi, ali su zato na treninzima igrači koji se pokušavaju nametnuti. To su uglavnom igrači koji su nastupali u nižim ligama, te su u Čelik došli na probu sa ciljem da se pokušaju izboriti za ugovor.

Pet igrača trenutno je na probi a to su: 

Nermin Šišić,nekadašnji junior Čelika dolazi iz tetovskog Borca s kojim je osvojio prvo mjesto u jesenjoj polusezoni Prve kantonalne lige Ze-do kantona.

Samir Skomorac, bivši junior Čelika, koji je nakon odlaska iz Čelika nastupao za tetovski Borac i tešanjski Tošk,

Ahmed Aščerić, dolazi iz FK Vitez gdje je bio jedan od najboljih igrača i strijelaca ekipe u Drugoj ligi,

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Edib Sikira, 19-godišnji napadač dolazi iz Mladosti iz Kaknja gdje je bio rezervni napadač, te je u igru ulazio uglavnom s klupe za rezervne igrače,

Aldin Pašalić, nekadašnji junior Čelika, koji je igrao za Travnik, a posljednji klub mu je Natron iz Maglaja  gdje je kotirao kao najbolji igrač i veznjak od kojeg kreću sve akcije kluba iz Maglaja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.