NBA draft

Zvijer sa Kansas Statea prvi pik drafta

Michael Beasley sa Kansas Statea bit će prvi pik ovogodišnjeg NBA drafta, zaključak je grupe američkih eksperata. Ipak, dodali su i to da Beasley još ne pokazuje zrelost na parketu i da bi to mogao biti problem. On trenutno igra svoju prvu NCAA sezonu u kojoj je izabran za igrača godine u konferenciji Big 12. Predvodi konferenciju u poenima (26,5), treći je u kompletnoj NCAa ligi po efikasnosti i prvi u skokovima (12,5).

Wildcatse je u svojoj frešmen sezoni uveo u prvi plej-of od 1996. godine i pomogao im da osvoje treće mjesto u Big 12 – to je najviši plasman u historiji Kansas Statea.


Beasley je također oborio NCAA rekord po broju “dabl-dablova” u debitantskoj sezoni (26 u 31 utakmici). Bayloru je postigao 44 poena, Win Salemu i Missouriju po 40, dok je protiv Sacramento Statea imao čak 24 skoka!


Međutim, eksperti mu kao manu ističu česte propuste u odbrani, kao i to da je sklon nepotrebnim ličnim greškama.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti