Damir Mulaomerović, trener OKK Slobode

"Ako je ovakvo suđenje upereno protiv mene ja ću otići"

Sloboda je u utakmici sa Sparsima vodila 40. minuta, ali su se na kraju radovali gosti. Nakon utakmice razgovarali smo sa domaćim trenerom Damirom Mulaomerovićem, koji je nagovjestio mogućnost podnošena ostavke. 

"Ne razumijem ovaj kriterij suđenja. Ne Kraljev, već Komara i Porobića. Iste sudije su nam dijelile pravdu u Širokom i bila je to sasvim druga situacija. Oni mene ubjeđuju u nešto što nema veze s mozgom. Ako mi u prvom poluvremenu šutiramo samo tri slobodna bacanja onda sigurno nešto nije u redu", kaže Mulaomerović i nastavlja:

"Sigurno je da ću razmotriti mogućnost podnošenja ostavke. Neću dozvoliti da Sloboda bude talac mog imena. Ako je ovakvo suđenje upereno protiv mene ja ću otići, to je najmanji problem. Ali neću dozvoliti dokazivanje na meni. Makar nas 'poderali' u narednim utakmicama o ovom se mora progovoriti. Tuzla i Sloboda nisu zaslužili okakvo suđenje, a ako sam ja u krivu nije ovih 3.000 ljudi koji su ostali razočarani".

Sloboda u naredne dvije utakmice gostuje kod HEO-a i Bosna Royala. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.