Disciplinska komisija NS/FS donijela odluke

Sića sitno kažnjen za prijetnje i isključenje

Enes Mešanović, zvani Sića, inače sportski direktor FK Sloboda sitno je danas kažnjen od strane Disciplinske komisije NS/FS BiH, ukupno svega 900 KM.

Sitno, jer je bio sudionik brojnih incidenata na stadionu Tušanj u protekle dvije sedmice. Najprije je, kako je eksluzivno pisao www.sportsport.ba, prijetio sudiji Draganu Skakiću u poluvremenu utakmice 23. kola protiv Zrinjskog, a zbog toga će u savez morati platiti 600 KM.

Potom je verbalno napao arbitra Vladimira Dominkovića, zbog čega ga je ovaj u srijedu isključio u revanš susretu polufinala Kupa BiH, a DK je Mešanoviću za ovaj „grijeh“ izrekla kaznu od 300 KM.


I kako očekivati da se uljudno ponašaju navijači, kada se bivši fudbaler, a sada je jedan od čelnika Slobode bahato odnosi prema zvaničnicima u bh. fudbalu. Eh sada o navijačima! Slobodini su ubacivali baklje u teren u srijedu u polufinalu Kupa, a zbog toga, od danas je odlukom DK njihov klub siromašniji za 2.000 KM. Poučen Mešanovićevim „zakonon sile“ i Mirsad Dedić, takođe, nekadašnji sportista, vrijeđao je Dominkovića, pa je pocrvenio u srijedu, a danas i sankcionisan. Bivši golman reprezentacije BiH u kasu saveza će morati dati 500 KM. Ukupno Sloboda je od danas „tanja“ za 3.400 KM, zbog Mešanovića, Dedića i navijača!

Ni navijači Želje u srijedu u Tuzli nisu bili „cvijećke“, te je premijerligaš sa Grbavice radi njih kažnjen 1.000 maraka. Iste kazne iz istog razloga izrečene su Sarajevu, Travniku i Širokom Brijegu, ali zbog navijačkog „dekora“ u prvenstvenim utakmicama.

Lukačeviću dvije utakmice
Josip Lukačević, pvotimac Čelika jedini je od premijerligaških fudbalera koji je danas bio na tapetu DK. Njega su zbog crvenog kartona kojeg je dobio radi udaranja Dine Muharemovića, igrača Želje u derbiju na Grbavici kaznili sa dvije utakmice zabrane igranja. To znači da trener Ivo Ištuk neće moći računati na usluge Lukačevića u sutrašnjoj utakmici sezone koju će igrati u Mostaru protiv Zrinjskog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.