Seid Hajrić se vraća u formu

Prva utakmica „Lige 8“ BiH

Bosna po principu „lako ćemo“

Košarkaši Bosne ASA BHT teškom mukom večeras su u Sarajevu, u prvom meču prvog kola „Lige 8“ BiH, pobijedili Leotar (87:68).
Nakon dobrog otvaranja meča i vodstva od 7:0, „studenti“ su zaigrali indolentno, po principu „lako ćemo“. NLB ligašu sve se umalo obilo o glavu, jer je Leotar preuzeo konce igre u svoje ruke. Minut do kraja prve četvrtine na semaforu pisalo je iznenađujućih 22:22.

Poslije 10 minuta Bosna je imala svega „plus tri“ – 28:25. Ipak, da mogu i lošije domaći su pokazali u drugoj četvrtini. Leotar je vodio cijelim tokom, a 30 sekundi prije poluvremena gosti su bili u prednosti 38:33. Za kratko pala im je koncetracija, što su Sarajlije iskoristile i na odmor se otišlo u „egalu“ – 38:38. Zanimljivo, Leotar je nadskakao Bosnu u prvih 20 minuta. Imali su 20 skokova, a tim trenera Vlade Vukoičića sve 11. 

U nastavku Bosna je igrala malo bolje, ali prvo ime treće četvrtine bio je Bojan Fetenčić koji je pogodio tri trojke za goste iz Trebinja.

No, u zadnjih 10 minuta meča Sarajlije konačno igraju „ozbiljnije“, te su ostvarili pobijedu. Igrači i stručni štab Leotara mogu žaliti, jer su imali veliku priliku da u bh. prijestolnici naprave senzaciju. Konačnih 87:68 nije odraz stvarnog stanja na terenu, a ključ trijumfa „studenata“ bio je i u evidentno popravljenoj skok igri u drugom poluvremenu. Utakmicu su okončali sa 37 skokova, naspram Leotarovih 29.

Centar Emir Zimić nije igrao večeras za Bosnu. Zbog povrede moraće pauzirati u narednih pet dana.  
Sutra se igraju ostale utakmice prvog kola „Lige 8“ BiH.

Bosna ASA BHT – Leotar 87
(25:22, 13:16, 21:18, 28:12)
Leotar 68

SARAJEVO - KSC Skenderija – Dvorana „Mirza Delibašić“. Gledalaca: 500. Sudije: Petar Obradović (Čapljina), Ante Drmić  (Tomislavgrad) i Ivan Miličević (Čitluk).  
BOSNA ASA BHT: Ivanović 11, Šehović 5, Ikonić 16, Rakić 8, Vučurović 2, Đurasović 7, Suljagić 2, Hajrić 16, Pašalić 8, Đorđević 10, Avdić 2.
LEOTAR: S. Kovačević, Fetenčić 18, Aleksić 3, Radulović, Zotović 16, Vuković 5, Kourdou 2, Marković 21, M Kovačević, Zagorac, Đorđević 3. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.