Metalleghe BSI počeo pripreme

Bašiću se odazvalo 25 nogometaša, Papaz prvo pojačanje

Dino Kurbegović

Nogometaši ekipe Metalleghe iz Jajca započeli su sa pripremama pred nastavak sezone u Prvoj ligi FBiH u kojoj imaju velike ambicije.

Šefu stručnog štaba Nerminu Bašiću na prozivci se odazvali 25 nogometaša, a među njima i jedno novo lice, riječ je o stoperu Predragu Papazu koji je nastupao za Slaviju, a ekipi je priključeno i šest juniora.

Nakon dvomjesečne stanke stručni štab i igrači kreću u druge prvoligaške pripreme. Cilj je da se napravi napredak u odnosu na proteklu polusezonu, što je na prozivci istakao i Nermin Bašić.

"Red , rad i disciplina je naš moto . Rezultati su pokazali da smo na dobrom putu i nema nikakvih prepreka da u nastavku ne pokažemo još bolju igru. Vjerujem u vas, vjerujem u vaše mogućnosti i siguran sam ako ostvarimo predviđeno, da ćemo igrati još bolji i efikasniji nogomet, imamo kvalitet i igrače koji se mogu upustiti u borbu za ulazak u Premijer ligu", naglasio je Bašić.

Dio priprema NK Metalleghe BSI će obaviti u Jajcu - na Mračaju i u dvorani a dio vjerovatno na Jadranu. Već u petak su pred nogometašima ljekarski pregledi i testiranja a od subote kreću treninzi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.