Selektor Italije

Conte: Možda se vratim u Juventus

Antonio Conte u izjavi za italijanske medije kazao je da planira da se vrati u Juventus, s kojim je ne tako davno osvojio tri titule u Seriji A.

Ovaj 45-godišnji stručnjak potom je preuzeo reprezentaciju Italije, ali navijači mu i dan danas zamjeraju zbog ostavke koju je dao u julu, samo dan prije početka priprema kluba.

“To nije odluka koju sam donio odjednom. Mislim da sam je donio više glavom, nego srcem, zato što bi mi ono reklo da ostanem u Juventusu. To je bila odluka poslije tri veoma teške godine, koje su ostavile traga, i fizički i mentalno, posebno na meni”, rekao je Konte, a potom odgovorio na pitanje novinara:

“Da li bih se vratio u Juventus? Možda, nikad ne reci nikad. Vezan sam za taj grad neraskidivom vezom, proveo sam tamo 16 godina i kao igrač i kao trener”. 

Juventus danas pod vodstvom Masimilliana Allegrija igra mnogo dobro, što govori i pozicija na tabeli. Nakon 19. kola zauzimaju prvu poziciju sa pet bodova prednosti nad drugoplasiranom Romom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.