Borussia u finalu Kupa

SportSport.ba

Nakon 19 godina čekanja, Borussia iz Dortmunda će igrati u finalu nacionalnog DFB kupa.

U polufinalu igranom na Signal Iduna Park stadionu pred 80.000 gledalaca, Borussia je savladala drugoligaša, ekipu Carl Zeiss Jene 3:0. ''Žuto crni'' su poveli golom Paula Césara Tinge u 30.minuti. Na 2:0 je povećao Diego Fernando Klimowicz u 70. minuti, a konačan rezultat je postavio Mladen Petrić tri minuta prije kraja. Ekipa Carl Zeiss Jene je od 51. minute igrala bez isključenog Jana Simaka. U svojoj istoriji Borussia je dva puta slavila u Kupu, 1965. i 1989. godine kada je i posljednji put igrala u finalu.


U drugom polufinalnom susretu u srijedu se sastaju Bayern Munchen i Wolfsburg našeg Edina Džeke, a finale je na rasporedu 19. aprila u Berlinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.