Bojan Marković napustio Mladost iz Velike Obarske

Dino Kurbegović

Mladost iz Velike Obarske ovih dana je angažovala čak deset novih nogometaša, koji bi joj trebali pomoći da izbori opstanak u Premijer ligi. Mladost se nakon prvog dijela prvenstva zajedno s Radnikom iz Bijeljine nalazi na posljednjem mjestu tabele sa samo devet osvojenih bodova.

No, osim dolazaka ekipa iz Velike Obarske se suočava i sa odlascima iz svojih redova, pa je tako iskusni defanzivac Bojan Marković pronašao novi klub, što je potvrdio i za naš portal.

"Nalazim se u Turskoj na pripremama sa rumunskom ekipom CSMS IASI, oni se bore za opstanak u društvu najboljih klubova u ovoj zemlji. Nakon 17 odigranih kola nalaze se na 16. poziciji, a cilj je opstanak u ligi. Dogovorio sam saradnju na godinu i pol, te se nadam da ću svojim igrama opravdati povjerenje ljudi koji su me angažovali. Velike zasluge za ovaj transfer pripadaju Branku Grahovcu, koji ima veliki uticaj u Rumuniji kada je u pitanju nogomet. Nadam se da će moja Mladost i bez mene uspjeti opstati u Premijer ligi", kazao je za SportSport.ba Marković.

Bojan Marković 29-godišnji defanzivac rođen je u Zenici, a u dosadašnjoj karijeri nastupao je za Rudar iz Ugljevika, Čelik, Spartak Nalčik, Panserraikos, Borac iz Banja Luke, Hapoel Shevu, Ravan Baku i Mladost. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.