Bosna je bila bolja u finalu Kupa održanom nedavno u Mostaru

Liga 8 BiH za košarkaše, 2. kolo

Duel starih rivala na “Pecari”

Drugo kolo Lige 8 BiH donijeće duel starih rivala na “Pecari”. Široki Eronet ugostiće Bosnu ASA BHT (20 sati), ekipu sa kojom godinama vodi bitku za naslov prvaka naše zemlje i NLB ligu.

Za razliku od Lige 13 BiH i Final-four kupa u kojem su “studenti” nadigrali sastav iz Hercegovine, na “Pecaru” su u međuvremenu stigli novi igrači. Goran Vrbanc, Chester Mason, Hrvoje Puljko i Ivan Grgat dali su novu kvalitetu Širokobriježanima i širinu u igri čime su izmamili osmjeh na lice trenera Josipa Vrankovića.

“Najvažnije je da smo nadigrali Tuzlake što je jako važno uoči utakmice s Bosnom. Posebno mi je drago što se publika vratila u dvoranu, a upravo će nam ona dati snagu da protiv Bosne upišemo drugi trijumf”, istakao je Josip Vranković, trener Širokobriježana.

Meč 1. kola na “Pecari” posmatrao je i Bosnin strateg, Vlada Vukoičić pošto je njegova ekipa dan ranije (petak) igrala svoj meč protiv SL IAT Leotara.

“Široki je zaista pogodio sa pojačanjima i kad se to sve posloži biće jako neugodni. Naravno da je i Sloboda pokazala kvalitetu i onoga koga uhvate u lošem danu, a tu mislim na favorite, neće im biti lako. Čeka nas težak meč na ‘Pecari’, ali verujem u svoje izabranike”, rekao je Vukoičić.

Parovi 2. kola
Zrinjski HTM - Sloboda Dita (18 sati, sudije: Dragan Kralj, Saša Babić, Miljan Šobot), SL IAT Leotar - Hercegovac (19, Haris Bijedić, Medin Duškaj), Igokea Partizan - Borac Nektar (20, Hariz Bilić, Denis Ćorić, Mate Križanac), Široki Eronet - Bosna ASA BHT (20, Ademir Zurapović, Petar Obradović, Bojan Jovanić).
Još jedan zanimljiv meč u Mostaru će odigrati Zrinjski HTM i Sloboda Dita. Tuzlake žrijeb definitivno nije mazio, ali ako žele u NLB ligu moraće  pobijediti nekoga od favorita i to na njihovom parketu. No, “plemići” na krilima pobjede protiv Borca žele upisati i drugu pobjedu i bliži su bodovima od Slobode.

U preostala dva meča, Igokea Partizan i SL IAT Leotar ne bi trebali imati problema da slave protiv Borac Nektar, odnosno Hercegovca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.